50%

"Pruttande kor bidrar till den globala uppvärmningen, men nu hoppas australiska forskare att de har lösningen - de vill göra tamdjurens magar lika miljövänliga som kängurumagar.

Bakteriefloran i ko- och fårmagar ger upphov till växthusgasen metan, medan bakterierna i kängurumager inte producerar metan och forskarna hoppas kunna isolera kängurubakterierna och överföra dem till tamboskap.

Forskaren Athol Klieve säger till AFP att metoden skulle betyda mycket för kampen mot den globala uppvärmningen.
- 14 procent av utsläppen i Australien kommer från kor och får, säger han och lägger till att andelen i Nya Zeeland är 50 procent.

Och kängurumagar har en annan fördel eftersom de får ut mer energi än komagar ur samma mängd föda."


Detta stod att läsa i Metro den 6 december. HAHA. Tycker det är komiskt, på ett hemskt sätt, att de väljer att fokusera på att byta ut bakteriefloran i djurens magar, istället för att koncentrera sig på att försöka minska utsläppen från till exempel flygplan och bilar. För att inte tala om alla transporter världen över. Köp närproducerat people. Det sjukaste med artikeln tycker jag är att det står att 50% av Nya Zeelands utsläpp kommer ifrån boskapens pruttar. Helt sinnesjukt att det kan vara så mycket. Det måste ju finnas minst femtielva gånger fler djur än människor där om det ska gå ihop, eller? Kanske inte, men det låter mycket.

En film jag tycker ni borde se är The Cell med Jennifer Lopez och Vince Vaughn. Har den inspelad och har sett den förut, men igår kväll gick den på teve, och det går inte att låta bli att se den när man väl börjat. Så jag såg den, igen. Och slogs ännu en gång av hur extremt sjuk den är, den äcklar mig mer än någon annan film. Men samtidigt är den så himla snygg och genomtänkt, med alla detaljer och sjuka twistar som gör att man går bort sig i någon annans sjuka hjärna. Se den om du inte redan gjort det. Den är ångest.
Kom ihåg att andas.


Fulheten äger alla.

Några anteckningar bara.
*  Varning för dubbelvikning och golvfall ---->
FULHETEN
*  Rätt person vann Idol.
* Dagens insikt: jag har gått genom hela livet och trott att citationstecken hette situationstecken. Pinsamt, I know. Men sant.
*  Dagens mastodontlåt: You can't say no to me - Tiger Lou
*  Dagens bästa: Kardemummakaffe och Panodil.
*  Dagens sämsta: Att vakna till ljudet av någon som borrar femtielva hål i betongväggen tre meter från min säng och sedan inse att det gett en migrän. Tack och godmorgon.
*  Dagens outfit: Långkalsonger med stort hål i grenen, strumpor med hål på tårna och till det en urtvättad t-tröja med CREW tryckt både fram och bak. Och naturligtvis hål i armhålorna.

Jag klagar inte. Möjligtvis att jag inte är hel, men jag håller mig åtminstone ren. Och när migränen väl gav med sig vann Marie Picasso Idol, vilket jag tycker är helt rätt.
Jag ska försöka bli bättre på det här, men av någon konstig anledning har jag gått över till den gamla hederliga dagboken för tillfället. Jaja. Efter nyår kanske.