Pepparkakooooor!

Kanner att forra inlagget kanske var lite val deppigt. Slang ned lite skrikande trotta ungar som bajsar pa golvet, en blot hund som gar barsark pa heltackningsmattorna, pms, hemlangtan och pisstrakigt vader i en Sannah och mixa val sa ar det ungefar vad du far. Men nu kanns det battre. Vadret ar fortfarande lika pissigt men idag ar det fredag och familjen aker bort i helgen sa jag kan slappna av och gora vad jag vill. Ikvall ska jag vara barnvakt, och da ska jag passa pa att gora pepparkaksdeg infor vart stora pepparkaksbak i helgen! Jag, Jenny och Matilda ska baka sa det knakar hemma hos mig, men det kan nog handa att Linnea och Josefin dyker upp ocksa. Lite marknad hade vi tankt hinna med ocksa, eventuellt Portobello market i Notting Hill. Vi far se hur det blir.
Langtar hem hur mycket som helst just nu, men nar jag tanker pa att det faktiskt bara ar fyra veckor kvar tills jag aker hem, och att jag da far stanna hemma i hela tre sa kanns det inte lika jobbigt langre. Och jag har varldens finaste vanner har, som jag hoppas jag alltid kommer ha kvar! Skulle inte ha halften sa roligt som jag har, om jag inte hade dem att dela allt det roliga med! Nu ska jag ut i regnet och promenera med Dexter, suck. Skont med motion, inte lika skont med kallt regn och blast. Men men. Ut med mig nu.
Over and out.


Mamma var gullig och skickade receptet! ♥

Till ca. 200 pepparkakor
300 g smör el marg
3 dl sirap
3 dl farinsocker
1 msk mald ingefära
1 msk mald kanel
1 msk malda nejlikor
1 msk bikarbonat
2 msk kallt vatten
1 ägg
15 - 16 dl vetemjöl



Gör så här:
1 Lägg smöret el margarinet i en stor skål 

2 Koka upp sirap, farinsocker och kryddorna. Häll denna blandning het över matfettet. Rör om tills allt smälter och blir en smidig massa. 

3 Rör ut bikarbonaten i lite kallt vatten och tillsätt. Rör ner ägget. 

4 Arbeta in mjölet, lite i sänder, och arbeta till en smidig deg. 

5 Låt degen vila i kylskåp eller på annan kall plats över en natt. ( i plastpåse ) 

6 Dela degen i några lika stora delar. Kavla ut varje del för sig till en tunn kaka. Du måste ha lite mjöl på bordet vid själva utbakningen.

7 Tag med olika mått ut figurer. Lägg dem på smorda plåtar.( Om plåtarna är kalla/ kylda blir pepparkakorna bättre.) 

8 Grädda pepparkakorna i mitten av ugnen ca 5 min. i 200 grader. 

9 Lossa dem försiktigt och lägg dem på galler att svalna helt.
 
Pepparkakor går att frysa.



Idag ar det bra gratt, pa alla fronter.

jagvillhemjagvillhemjagvillhem. Nuuuu vill jag hem. Det ar jattebra har, men vadret ar trakigt och mina vanner ar sjuka hela bunten. Och jag maste kopa julklappar och putsa skorna och ga ut med hunden och sa on and on and on. Och det ar aldrig nansin nagon inloggad pa Skype samtidigt som mig. Och om de ar det sa har de bara glomt att logga ut nar de gick ifran datorn. Jag ar trott och det regnar. Och nu maste jag vacka minstingen och vara lektant. Heja.