Coldish.

coldishKommer uppdatering sen, måste jumpa i duschen nu, och sedan kör. Kanske skriver något crazy senare ikväll. Har varit på långpromenad och fotat idag. Blev inget vidare, FAN vad jag hatar kameran!!! Aja, hinner inte avreagera mig nu, men här är en bild som blev hyfsad i alla fall.
Peace.

Skratta åt andras lycka får man väl?

I've been told never to laugh at someone else's misery.
Men jag måste väl ändå få skratta åt andras lycka, det måste väl vara tillåtet..? Skit samma, jag skrattar i alla fall.

Mötet gick smärtfritt, förutom att jag lyckades bli vald till sekreterare.. Ansvar är inte min grej, men what the heck. Jag måste väl lära mig antar jag. Mycket snö ivägen var det också.

Nio dagar klarade jag förresten. Det räcker.

Jag får skriva något mer seriöst imorgon, det här håller inte.


Once upon a time..

erika_kladd   erika_kladd_2   erika_kladd_3


I brist på annat kollar jag igenom gamla bilder på datorn. Dehär är tagna när jag fyllde sjutton och hade kalas, med saft, fiskdamm, ballonger och hela köret. En sista gång liksom. Dagen efter hade vi i en massa salt i tårtan (jag kommer inte ihåg om någon åt av det också..?), och sedan mosade vi det i fejan på Erika. Det var tider det. Seriöst så tror jag att det här är bland de första bilder jag tog med digitalkamera.. Hah. Utvecklingen går framåt.

Alltså, jag undrar om man skulle palla att göra Tjejmilen. Man behöver ju inte springa som en dåre, man kan ju lunka fram lite sådär lagom..? Vi får se, men kan hända att det blir av. Jag och Ninni snackade en massa om motivationen och allt det där igår. Man vet ju precis hur man ska göra, vad man borde ändra på och så för att nå sina mål. Det är ju bara motivationen som fattas, men hur i hela fridens namn ska man hitta den?! Hä gå'nt nå.

My god, nu är det mycket snö ute alltså, sheet. Typ fyra decimeter skulle jag tro. Haha, pappa och alla kidsen grillade på gräsmattan idag.. Casper kom in efter ett tag för att han frös, och sedan visade det sig att han hade 40 graders feber.. Stackars liten.

Ikväll är det styrelsemöte. Fan, orka. Men jag måste väl. Trök. Imorgon blir det i alla fall allsång och tv-inspelning.. Haha, det ska bli kul. De ska spela in något amerikanskt tv-program som heter Welcome to Sweden, där de visar allt som de tycker är konstigt med Sverige.. Typ sill, midsommar, snus och sådant. Så imorgon kommer de hit för att spela in ett inslag om det svenska fenomenet allsång. Vill ni
läsa mer om det så stod det i BT här om dagen.. Programmet kommer också visas här i Sverige på kanal5, senare i vår.

Dagens låt har helt av sig själv satt sig på hjärnan, utan att jag hört den på typ över ett år. Min hjärna kanske försöker hjälpa mig på traven eller något, jag vet inte.

Dagens låt:
Motivate Me - Good Charlotte


Fler kalasbilder får avsluta för idag. Och nej. Det är inte skärpa på en enda av dem. Därför får de vara mini.

theres   friends   erika

Så ska det låta, och Herbie.

Alltså. Jävlar i min lilla låda vilken ckarmig pöjk det var som var med i Så ska det låta igår kväll. Jajamensan. Och sjunga kunde han också, vilket kap. Lite kul var att han har samma för- och efternamn som gymnasiechefen i Falun. Sveriges i särklass segaste människa när det gäller att få något sagt. Fast.. Nu blir jag osäker, haha, han kanske heter Peter Berglund..? ^^ Haha, skit samma. gymnasiechefen är seg. Musikalartisten good stuff.
Men Caroline af Ugglas. GAAH! Jag tror inte det funnits en människa jag inte känt, som jag velat slå så hårt som jag ville slå henne.. Vad är det för en vrickad människa, hon går ju inte att titta på..! Amagad alltså, jag säger bara det. Hairy God. Vet ni inte vilka det är finns infon från svt.se här nedan. Och en bild på Johansson, men henne slipper ni.
Jag såg
Herbie idag med mina småsyskon, rätt okej faktiskt. Eftersom Föräldrafällan var min absoluta favoritfilm när jag var yngre (den är fortfarande mega), och jag avgudade Lindsay Lohan (som spelar tvillingarna i FF), så kan jag inte riktigt låta bli att tycka om Herbie också. Lohan och en charmig Wolksvagen-bubbla med personlighet och känslor.. Det är inte über, verkligen inte, men den var helt okej.

Vi har slängt ut granen också. Heja.

Förhoppningen inför ikväll är att jag ska lyckas ta mig till Bums, om så än nykter. Jag måste träffa folk, jag kommer bli galen annars.
Och just det people, har ni en bilddagbok, rösta på photo's bild i tävlingen "Frusen". Görä! She's good (med Bruce-den-allsmäktige-uttal)


"Peter Johansson här hemma i Sverige relativt okänd musikal-artist som just nu gör stor succé som huvudrolls-innehavare i den av både publik och kritiker rosade Queen-musikalen "We will rock you" i Londons West End."
"Caroline af Ugglas skivdebuterade 1997 med "Ida Blue" och kom två år senare med albumet "Mrs. Boring". En udda och färgstark blomma i den svenska artistrabatten som just släppt ett nytt album med egna svenska texter till Janis Joplin-låtar. Var i höstas med i SVT:s "Folktoppen" och tävlar under vintern i "På spåret"."

(texterna är hämtade från svt.se och bilden härifrån)
Foto: Magnus Roudén

Eftersom det är ett måste med Dagens det och Dagens det så kommer här dagens låtar. Det blir ganska många idag, de får representera den gånga veckan när jag inte haft någon Dagens.. De här är i alla fall några av dem jag lyssnat mest på (enligt iTunes)...
Ah, texten till en av dem, Super Sexy Woman av Sufjan Stevens..  Kolla texten på den om ni orkar, den är rätt kul. Eller ja. Hyfsat.
"She is super duper smart, I like her for her mind. She'll shoot a super fart. The deadly silent kind."


Dagens låtar:

Sofa Song - The Kooks
Alla talar med varandra - The Real Group
Man in the mirror - Michael Jackson
I wish - Stevie Wonder
In the stone - Earth, Wind and Fire
I'm yours - Jason Mraz
Collide - Howie Day
Super Sexy Woman - Sufjan Stevens
 

Will I become a baglady?

Inatt är det nymåne. Inte för att jag vet varken vad det är, hur det ser ut eller vad det ska vara bra för, men det stod i min fina almanacka som jag fått av Theres i julkapp. Den är het.

Åh. Jag vill ha en kamera. Nuuu. Jag vill ut och fota en massa, men det känns så jävla fult att komma där med sin lilla pittkamera, och veta att det kommer bli kass kvalitet i alla fall. Blähum. Jag vill inte bara ha en kamera (hah, trodde du det, jag har ju ha-begär för fan), nej, gudars skymning, jag vill ha ett jobb, ork, kläder (haja att jag har ett par byxor, ETT PAR! Med hål på båda låren), och jag behöver och vill ha en massa greher. Men såvida det inte blir någon ändring och någon (denna någon måste förstås vara jag. Attans.) sätter eld i baken på mina enda byxor, så blir det ingenting. Då blir jag inom en snar framtid ett fall för socialen och bidragssystemet nalkas mig.
Men det är väl inget med det heller nu för tiden, när det blivit blå regim. Svart borde det heta. Så då får jag väl gå på gatan och tigga då. Jag smälter nog in bra i slummen, med mina jävla byxor. Slitna jeans med hål på båda låren och brännmärekn i baken. Hahaha, för att det verkligen inte ska råda några tvivel om att jag hör hemma där kan jag ju ta på mig skor (dom läcker och man ser inte vad orginalfärgen ska föreställa) och jacka (dragkedjan är trasig, så den går inte att stänga, hål i fickorna och stora delar av fodret. Just det ja, den drar åt sig hår, logg och annat skit också ) för att förgylla helhetsbilden av Sannah the slo(1).
Usch. Jag målar upp det som om jag vore värsta offret, som om jag själv ser mig som det. Det kanske jag gör, till viss del, men jag har då självinsikt, så det räcker och blir över. Jag vet vari mina problem och hinder ligger. Oftast. Jag är bara så less på att veta att det inte alltid löser sig om man inte gör något åt saken själv, men ändå hoppas min cepiga hjärna i något dunkelt rum därinne att någon kommer och räddar mig, gör allting bra igen, för att det fungerat så förut. Fan. Är man vuxen nu? Måste man ta ansvar för sina egna handligar..? Crap.
Anledningen till att jag skriver ned det här i bloggen, är att jag måste försöka motivera mig. Om jag vet att folk läser det här, och inser (fast förmodligen redan visste) vilken patetisk liten lort jag är, både som beter mig och tänker så här, och sedan har mage att publicera det för allmän visning. Om jag vet det, så kommer jag skämmas något så extremt, att jag förhoppnings finner motivationen att bry mig, och säga till mig på skarpen, att nu får det banne mig vara nog. Känner jag mig själv rätt så står stoltheten och att inte bli bortgjord inför en allmänhet(2) högst i kurs.
Det måste fungera nu, det är sista chansen innan syndafloden dränker mig.





(1) Oj då, jag kanske inte får skriva slo förresten. Stockholmarna vet inte vad det betyder, vilket antagligen innebär att det är dialektalt. Attans bananer, too bad for you. Ja skriv et ändå, ja kant rå fö att ja ä från Dalarna nå.
(2) Finns det inte någon låt som går så..?


december


Uppdatering:
För det första; Jo, det är en låt. Sjuttonde balladen av Evert Taube, jag har sjungit den på solosången någon gång..
För det andra: Jag hoppas folk ser min (lite udda) ironi i sanningen. Allt är en tolkningsfråga, det blir vad man gör det till. Ta mig inte på för stort allvar.. :-) 

Hals x2 uppochned.

Eeh..?Bara för att jag inte har tid att skriva något långt så får ni en läskig bild istället. Det är min hals x2 uppochned. Got it? Jag vet att det ser vulgo ut, men vem bryr sig. Det är en hals. Eller två, det beror på hur man ser det. Sov gott, I know I won't. Skriver något lite längre imorgon, men jag vill att ni kommenterar, damnit! Om ni har tid att kika in, har ni tid att kommentera också. Tycker jag väl. I alla fall du Erika, du måste ju säga till att du varit här..! Dagens låt som snurrar är i alla fall: "I don't know how you were diverted. You were perverted too. I don't know how you were inverted. No one alerted you."
Vet ni vilken..?

23:57 Åh. Jag glömde, så jag måste uppdatera inlägget innan tolv, annars ljuger jag om jag säger: "Vet ni vad Engla sa idag?" Så nu skyndar vi på här. Vet ni vad Engla sa idag..? Haha, hon är cute. Dialogen när hon skulle kissa på toaletten:

Roger: Ska du inte kissa lite då?
Engla: Nej, jag vill inte.
Roger: Men jo. Lite kan du väl kissa..?
Engla: Okej då, en sista gång då, men då får det vara slut med det här sen.


Haha, hon är så härlig, jag fattar inte vad hon får allt ifrån. Kids är så bra. Mer av det vill vi ha i världen. Så, det var allt jag hade att säga, hoppas klockan inte blivit över tolv. Ah, den är prick..! Bäst att posta!

Miljonvinst.

Helvete också! Är det verkligen lagligt att vara så grönjävligt seg som jag är?!
Var vid bankomaten nyss, för att kolla saldot. Tjugosjuspänn. Livat. Okej, jag visste att jag hade snålt med pengar, men jag trodde jag hade lite över 200 i alla fall. Bajs, att inse att jag skjutit upp att gå till Synsam och be dem skriva av autogirobetalningen (220 spänn i månaden) av mina linser. Vilka jag slutade med i typ november, eftersom jag gick tillbaka till glasögon. Som om det inte vore nog halkade jag i trädgårdsgången som frusit på, och slog i huvudet. Hårt. Dålig karma, eller vad är det här?
För att ni verkligen ska förstå hur duktig (ordvalet kan diskuteras) jag är på att skjuta upp saker och ting, kan jag ju berätta att jag tog mitt körkort den 9:e januari förra året. Ingenting segt med det, men att jag drog ut på att gå och fixa ett foto till kortet, gjorde att jag åkte runt med den tillfälliga papperslapp man får direkt när man klarat  provet (den är giltig ett år) ända till den 27:e devember... Det är banne mig segt. Då hade jag alltså ungefär två veckor kvar tills jag blivit av med körkortet, om jag inte fixat fotot och skickat in det..

Ändring. Det måste bli ändring. Imorgon ska jag ringa och skriva av autogirot. Och skriva upp mig på vikarielistan för dagis, lekis och fritids och sån't. Sedan ska jag ringa stället där jag jobbar extra, och säga att nu är det fanimej min tur att jobba. Efter att jag gjort det ska jag gå och köpa en lott för pengarna som jag inte har, och vinna några miljoner. Då löser sig allt, jag blir en bra människa. Och lycklig som fan. Segeheten kommer inte längre att existera, jag kommer hela tiden att göra allt på en gång, aldrig skjuta upp någonting, ever again. Ja, men det låter ju enkelt, let's go with that one.


Till råga på allt har jag tjafsat en massa med my mutti today. Hon lyssnar för helvete inte, allt jag säger går in i ena örat och ut i det andra, och hon fortsätter att tjata om sina grejer. Spelar ingen roll vad jag säger, hon lyssnar bara inte. Köksluckorna har vi tjafsat om också. Eller, inte tjafsat, mer diskuterat.. Om man nu kan göra det med någon som inte lyssnar. Hon tycker att det är en jätteful färg, allt ska vara vitt. Jag tycker färgen är retro och att den funkar bra där den är. Och man kan bara inte ha ett helvitt kök, hallå liksom?

Okej, nu har jag varit negativ så det räcker och blir över. Något trevligt som hänt idag är att jag faktiskt städat hela källaren. Och Amanda kom förbi på lite kaffe (fast hon ville inte ha något kaffe) och en massa snack om studenten, fyllerier och människor som inte tar in vad man säger.. Det var mysigt, det har inte blivit av att vi setts typ sedan september.. Så det var jättetrevligt, även om jag inte fick mitt kaffe. Måste gå och göra lite nu tror jag. Hoppas morgondagen blir mer positiv. Nu får det fan räcka med det här neggolivet.

Barncitat är så härliga.

Tittade igenom lite gamla bilder från i somras, och när jag såg bilderna från i midsomras kom jag att tänka på en sak min syster sa till en av mina andra systrar en gång i tiden.. Sis #1 var väl en sisådär åtta kanske, och sis #2 var nog tre.
#1: Ser du lejonen på andra sidan? Dom är farliga vet du..
#2: Nej, jag blir rädd!
#3: Nejdå, jag bara skojade. Men du förstår, dom har horn, så dom ser ut som lejon..


Så himla sött. Och barnpuckat.
Bilden är från i midsomras när vi var i vår sommarstuga. Den ligger precis vid en liten sjö, och jag och min morbror tog båten till andra sidan sjön för att fota lejonen på närmare håll..
Såg nu att det är kass kontrast, men jag har inte tid att ändra nu.


lejonen



Längtar..

Jag vill ha sommar. Inte riktigt på en gång, men ganska snart i alla fall. Det är så segt i mörkret, och man blir ju helt zombiefierad..! Så kan vi ju inte ha det.. Och läskiga orkaner and shit. Nej, nu får det vara nog. Ge mig sommar, nu. Och skippa gärna slasket där emellan.

Nu ska jag ta en snabbpromenix. Kommer bli kallt som attan, eftersom min jacka valt att pucka ur. Jävla skit. Jag har inte råd med en ny, men jag kan ju inte gå omkring i en jacka utan dragkedja..? Blä. Ah, ett bra argument till sommaren, så den inser att den måste infinna sig på momangen.

sommar

Vad är problemet?

Alltså, varför fungerar det inte att ladda upp bilder..? Nu blir jag putt.
Testar en sista gång innan kojning.





Nu är alla små stjärnor.

På tal om öronmask igen, så är detta dagens. Jag har haft den på hjärnan hela dagen. Och jag har varit duktig och fixat layouten också. Duktigt.

"Nu är alla små stjärnor. Nu är alla på teve. Tjolahopp, tjolahej, halleluja, hurra, länge leve. Ja, nu är alla små stjärnor. Heja hela Europa. Ja, värdefullast av alla är vi allihopa. Ja, nu är alla rika. Ja, nu är alla små stjärnor. Och alla får vara Lucia, det behövs inga tärnor.Ja, nu är alla glada. Javisst. Och nu har alla en sexspalt. Nu är alla smala. Trallala, nu är alla små stjärnor om än digitala. Ja, nu har alla en firma. Och nu har alla semester. Nu är alla en kolossalt framgångsrik enmansorkester. Ja, nu är alla små stjärnor. Och nu är alla modeller. Nu är alla en huvudperson i en jättebestseller. Nu är alla glada. Nu är jorden en teve. Där alla är fina. Nu har alla en dokumentärfilm om sig och de sina. Nu har alla en Jesus. Och en  Internetsida. Nu är alla en jättesnygg sidan-3-kille i FRIDA. Tjo! Nu är alla i ropet. Ja, nu är alla små stjärnor. Nu har alla så otroligt klyftiga lingohjärnor. Nu är alla glada! Nu är alla små stjärnor. Nu är alla på teve. Tjolahopp, tjolahej, halleluja, hurra länge leve.
Javisst.
Nu är alla glada!"

Winnerbäck, by the way.

Och Internet är verkligen emot mig inatt, JAG FATTAR INTE VARFÖR?!
Nu måste jag verkligen sova, skriver om allt krångel imorgon. Och ser det här inlägget också cp ut, så får det göra det, då orkar jag inte fixa mer.
GAH!

Öronmask för bövelen.

Värsta grejen..! Öronmask liksom. Hur många gånger har man inte velat plocka ut hjärnan och tvätta den med tvål och vatten för att få bort en låt som fastnat på repeat..? Okej, jag måste erkänna, just det med tvålen har nog aldrig hänt mig, men det är onödigt jobbigt ibland, när man får en dryg låt "på hjärnan", som vägrar släppa sitt (h)järngrepp, höhö. Anledningen till att jag snackar om det är att jag läste en artikel i tidnigen Pralin härom veckan, som är en bilaga till någon tidning vi har, jag vet inte vilken.. Artikeln var ganska intressant faktiskt, så har ni tid, läs den..

På tal om öronmask, så har jag länge försökt komma på hela texten till en reklam som gick för några år sedan.. Jag lägger upp det här i fall någon som vet något skulle råka halka in.. Reklamen jag letar efter är den Ica-reklam där det var en  "Ica-familj" eller något liknande. Det var en kvinna och en man och en hel skrälldus ungar, som hette typ Hallonsylt och grejer, och alla hade röda tröjor, och namnen stod tryckta i vitt på framsidan.. Vet ni vilken jag menar?
Texten till låten dom sjöng gick ungefär så här.. (jag säger inte att det är rätt, det är bara som jag har för mig att det var..):


-MonICA, vad fint vi har det.
-Först fick vi Kaffe och sedan blev Varmkorv till..
-Och lillasyster Löksill.
-Mandelspån, ?????, Kräftor och massa Majs, sjunger med
 Tonfisk, Mjukost, Russin och Potatismos.
-Jag heter Hallonsylt.
-Gräddglass. Ost och Bacon. Ketchup på vår Falukorv.
 Hög kvalité (la la la la la la la) till ett bra pris.
 ?????, ????? och Flingor i Saft.
 Välling i Senap och Kaviar i Buljong


tolfte mot trettonde januari.

Jag vet. Det är inte min grej med blogg. Men vem fan har sagt att man måste hålla sig till sina grejer hela tiden? Inte var det då jag i alla fall. Jag hade en förut, faktiskt, tro't eller ej. Men nu har någon snott namnet, eftersom jag var dum nog att avsluta medlemskapet.. Nu blev det ett annat namn. Ett rätt taffligt ett.
Tänkte på en sak idag. Eller, igår också, men jag kom inte fram till något igår, så jag tänkte vidare idag. Det är två funderingar angående uttrycket "tinnar och torn".. 


#1
Ordet "tinnar" i singular, vad heter det..? En tinn, en tinne, vad heter det?

#2 Vad är tinnar?

Jag har en liten teori om att tinnar är typ som torn, fast man inte kan gå upp i dem, om ni förstår vad jag menar..? Att dom bara är där som utsmyckning, ni vet, dom där minitornen
som brukar sticka ut på sidan..? Det är min teori. Sedan om det är rätt, det är något annat.
Ska googla det strax, men nu kan ju ni fundra lite också.. Och kanske komma med fler teorier..?
Stoppar in en fulingbild på mig också, så ni vet vem det är ni har att göra med. Klicka på den för att få upp en större, om ni verkligen vill spana in den. Ska försöka mitt allra bästa att klottra ned filuriga idéer så ofta jag kan.. Inte så troligt att det lyckas, men försöka duger.
Thank you, fuck you, have a nice day.