Blixtvisit

Jag har lovat mig sjalv att skriva minst ett blogginlagg till innan sista april, sa det far bli ett jaktat ett nu medans natet fungerar. Ska strax ivag till London Bridge for att titta pa spektaklet London Marathon, men jag har en misstanke om att jag redan missat den basta och harjigaste delen. Efter det ska vi ha brannbollspartaj har i parken, ska bli jatteroligt! Jag har en lang lista med saker som hant jag borde beratta om, men just nu hinner jag faktiskt inte. Men jag kan ju lamna er med en sa kallad "cliff hanger" genom att i alla fall saga att jag harjat ett par dagar med besoket, suttit tva meter ifran Bjorn och Benny i tre timmar, varit hos tandlakaren tva ganger och varit pa kokainfest dar folk la upp linor och snortade var som helst och nar som helst. Sa, nu har ni lite att fundera pa tills svaren kommer i nasta inlagg. Som forhoppningsvis blir imorgon, om inte natet lagger ned igen.
Lite oordningssamma bilder kan ni ocksa fa, inklusive Dexter och tva knasbarn!




Ett skepp kommer lastat.

Med vada? En faster, en Bosse, tva kusiner, en arab-Borje och en galen A-L! De har redan landat, och ringer nog strax for att beratta att de hittat bussen och ar pa vag mot Victoria station. Hoppas jag. Jag haller pa och poppar musik for fulla muggar medans jag dammsuger eftersom vi fatt MOSS! Sa nu maste jag dammsuga alla vrar jattenoga sa det inte ligger nagra smulor kvar. Har precis tagit bort alla dynor fran sofforna och ska dammsuga dar. Fy! Horde en mus under teven harom dagen nar jag var barnvakt. Fy bubblan alltsa, det kryper i hela kroppen bara jag tanker pa det!

Jag vet forresten vad jag vill gora nar jag blir stor. Eller vet och vet, jag kanner att det lockar, typ. Maskor! Fast jag laste lite om det igar pa ams och det finns bara en utbildning i hela Sverige, och de tar in fyra elever vartannat ar (!). Man kan ga som maskorlarling i fyra ar och betraktas som maskor ocksa, men jag vet inte. Det verkar jatteroligt, men fan vilken utbildning man maste ha..! Minst sminkos och frisor i botten, hjalp. Skulle aldrig hitta motivationen att utbilda mig till frisor i flera ar om jag inte fick kombinera det med det andra och lasa paralellt. Hår, har ni hort nagot trakigare? Ja ja, jag far spana vidare och lara mig om det, men det verkar valdigt intressant i alla fall! Man kanske kan fa ga med nagon som praktikant, bara i en manad eller sa, for att se hur det gar till! Det roligaste skulle nog vara att bara fa gora en halvmask och sedan sminka sa det ar svart att avgora om personen i fraga verkligen ser ut sa eller om det ar en mask. Eller bara att lara sig sminka nagon sa de ser aldre ut (las: skitgamla). Miih, jag vill! Forsta vad roligt att gora den dar fat suiten sen! Hahaha!
(klicka pa nagon av bilderna for att lasa artikeln de ar tagna fran. Har inte last den sjalv, men den ar sakert bra!)


maskmasky

[Forresten, ser ni vad duktig jag ar att blogga nu nar jag har Internet! Eller sa kan det vara att alla ar bortresta, det ar pask sa inga affarer ar oppna och det finns inget bra pa teve. Skulle kunna vara det, men det ar det inte. Det ar jag som ar duktig. Heh.]

Nar jag skulle skriva varannat/vartannat ar ovan blev jag osaker pa hur man gor, darfor far ni ocksa informationen jag googlade till mig. Klicka pa rubriken sa kommer ni till sidan dar jag hittade det. Jag gillar att man kan saga halvtannat, haha! Ar inte saker att jag fattade allt, och jag kommer definitivt inte komma ihag vilka ord som har inre bojning och vad det innebar men jaoo.

Vartannat eller varannat hus?
Det heter vartannat vid neutrumord (som hus). Det finns andra ord som beter sig som varannan i den mening att de uppvisar s.k. inre böjning. Det ord man i första hand kommer att tänka på är väl halvannan, ett gammalt ord för 'en och en halv', t.ex. halvtannat år.
En annan grupp av liknande ord utgörs av dem som slutar på -dera, t.ex. endera - ettdera, ingendera - ingetdera, någondera - någotdera, vardera - vartdera och vilkendera - vilketdera. En skillnad är dock här att den sista leden, -dera, inte kan böjas. Även i varenda - vartenda och vareviga - varteviga förekommer inre böjning.


Nu ringde precis patrasket och var forvirrade pa flygplatsen letandes efter busshallplats. Tror de hamnade ratt i alla fall, de skulle ringa igen nar de satt pa bussen. Kanske ar lage att dammsuga fardigt, duscha, slanga i mig lite mat och ta mig mot Victoria. Och nej, jag ar inte valdigt tidsoptimistisk (eller jo, men inte nu) for bussen tar ca 1,5h fran flygplatsen, och tunnelbanan harifran och dit tar runt 10min. Och de har ju inte akt darifran an. Faktiskt!

Btw, jag maste uppdatera min design snart. Paminn mig!


22:12

Hur kan det vara sa att Internet bara fungerar pa kvallarna??? Borja fundera pa om de kanske satt in nagon slags sparr..? Inte helt omojligt, man vet aldrig. Med allt som pagar med s.k. nannycam's och liknande kanns det hogst troligt med overvakning inom fler omraden.
Jag tror jag har hal i tanderna, det varker i hela munnen. Eller sa kanske det ar for att jag at femton liter glass och sedan lade mig pa golvet framfor datorn med hakan i handen i ungefar tva timmar. Might be that.
Mina glasogon pajade innan jul, sa nu haller mina ogon pa att ge upp eftersom de maste ha linserna hela tiden. Sa idag har jag improvisationslagat mina glajjer a la mamma style. Glasogonen var trasiga typ som om man tagit tag i bada skalmarna som man satter bakom oronen och bant dem utat tills de lossnat. Sa nu har jag (ni kan borja skratta redan nu at visionen) bitit av en gummisnodd och snytit fast var ande pa varje sida. Sa nu sitter de pa plats ungefar som ett par valdigt obekvama och sjukt for tajta simglasogon. Men ogonen verkar ma battre i alla fall, och det var ju det som var syftet. Och bara for att fortydliga; jag kommer INTE ga utanfor dorren med mina "glasogon".

charms for braceletskimono girl tweezersJag fick ett superfint, riktigt svenskt och gammeldags paskagg av Alex innan de akte igar ocksa, med massa godis, ett Oyster card-etui, en pincett, en nyckelring och en berlock med ett gront S. De ar megafina, hittade ingen bild pa fodralet till tunnelbanekortet men det star LOVE pa det och ar lite "flower-powerigt".. Nyckelringen ar det blaa monstret Wedgehead som star pa huvudet Verkligen charmigt fulsoet..!                              
uglydolls

Imorgon kommer faster och ganget pa besok! Ska bli jatteroligt och intressant, haha. Skont att det ar den har veckan faktiskt, med tanke pa att alla vanner ar bortresta nu over pask och sa.. Far se vad vi hittar pa, men jag ska ha hand om Jenny's lilla kille har pa hornet tva timmar onsdag formiddag, sa mitt forslag var att de kommer hit och ser hur jag bor da. Sa slipper jag skynda mig in till stan nar jag slutar tanker jag. Sedan tankte jag att vi kunde ta bussen harifran till Camden sa far de se alla turistattraktioner (om de inte hunnit med dem redan) pa vagen dit, och sedan harliga Camden! Kanns som att jag inte varit dar pa evigheter. Typ November tror jag bestamt! Uj uj.


matildaBasta Matilda har akt hem nu. Kanns valdigt tomt och trakigt och jag tror bara det kommer kannas mer och mer ju langre hon ar borta.. Men jag far se det positivt, vi ses ju igen! Nar jag tar mig harifran ska vi gora Sverige osakert, sadesa! Tur att jag har Jenny kvar i alla fall, aven om hon just nu ar hemma pa Oland och kakar godis, lax och agg. Kajsa, jag och Johanna ska forresten ha Abba-fest nar de kommer tillbaka efter pask. Det kommer bli jatteroligt tror jag! Man har inte roligare an man gor sig, eller hur ar det man sager? :)

Alex fyllde ar i torsdags och av mig fick hon en bok av Camilla Lackberg, ett bokmarke med barnen pa och tva skivor med svensk musik, en med svensk text och en med engelsk. Ovade "Ja ma du leva" med barnen hela dagen innan och de hade tydligen varit duktiga och sjungit fint pa morgonen. Nick sa att det var battre an forra aret for da kunde inte han "Ja ma du leva", sa han och barnen sjong "Helan gar" istallet, for det var den enda svenska sang han kunde komma pa pa rak arm, hahaha! Vilken uppvakning; hej och grattis, har har du en hutt! Barnen tyckte i alla fall det var sa roligt att bjuda pa frukost pa sangen, sa halv atta knackade det pa min dorr ocksa! Prinsesstarta, kanelbulle och kaffe, inte illa for att vara i London maste jag saga!

Nej, nu haller jag pa att kissa pa mig. Ingen bra kombo med heltackningsmattan, och med tanke pa timman ar det nog lage att knoppa vilket som. Hann inte skriva allt jag skulle nu, far forsoka igen imorgon, om Internet vill fungera. Men jag fick A pa mitt mock test, dvs hogsta betyg! Och om nagon ar intresserad sa tycker jag att tv-serien Cougar Town ar humor pa hog niva! Tjopp!