jamenjustsåja

Blir ett kort inlägg för jag är så satans trött. Fotograferingen blev i alla fall äntligen av nu igår, sju (!) timmar höll vi på, och då har jag redan räknat bort en timmes matpaus. Helt galet men jag tror vi fick till några hyfsat bra bilder till slut. Insåg att den svarta backdrop'en ju är sjukt mycket snyggare än den vita, men inte så bra om man vill ha helkroppsbilder, eftersom fötterna blir så mörka. Har ju i och för sig att göra med vår ljussättning också, som förmodligen inte var den bästa.. Jaja, inte så intressant läsning kanske.. Sa ju att jag är trött. Ska försöka få tillstånd av syster yster att lägga upp någon bild från igår, men det får bli till en annan dag.

Imorgon vankas röstlektion, spegelhyllsbygge, musikteori och uppspel av
Fab Lab's (han i mitten på bilden är lärare på Boom Town) nya skiva. Ska bli spännande att höra, jag har absolut ingen aning om hur det kan låta, men jag har hört sägas att folk inte skulle bli det minst förvånade om det är läskigt, dåligt, überflippat och dödspsykedeliskt, såatteeeh, vi får väl se.. Spännande!

Kaleidoscope Heart

Sara Bareilles har släppt en ny skiva - Kaleidocope Heart (lyssna in dig på Spotify!). Grym! Får mig att tänka på min fina vän Jenny och att jag om mindre än en vecka äntligen får träffa henne igen. Herregud, vi har inte setts sedan augusti. Så det kan bli va. Precis i början när vi lärt känna varandra var vi på en skitfrän grej i Clapham Common som hette Colourscape. Det såg ut exakt som på bilderna i verkligeheten också, helknas!

Håller på och färgar håret på lillasyster inför dagens photoshoot, nu ska vi banne mig vara produktiva! Kommer bli jätteskoj, vare sig vi får till några bilder eller inte. Kan känna att jag tagit mig lite vatten över huvudet som ska fota sju personer som allihopa ska ha kläd-, accessoar- och rekvisitabyten. Men jag får väl utse någon till assistent, haha. Sminket får de sköta själva eftersom Sarabepp inte är här i helgen och jag suger på den biten.

På tal om färger av olika slag kan ni ju roa er med det här
färgtestet om ni känner för det. Jag fick 4, men jag har ingen aning vad det betyder. Fyra fel kanske..?

 




Ida ädä löda.


Idag har jag inte varit ens i närheten av hur produktiv jag hade tänkt vara. Skulle riggat om för fotografering med studiogrejerna efter den som hade dem sist, satt i gång på riktigt med projektet som ska vara färdigt på onsdag, sökt jobb, lagat ordentlig mat och mejlat mina fina vänner som jag saknar. Plus lite till. Istället blev det en bakislördag med trevligt kaffesällskap och promenad upp till utkiksplatsen "Utsikten" i solskenet. Underbart vackert men på vägen hem slog huvudvärken till igen och jag gick hem och somnade. Så nu har jag sovit så jag inte kommer kunna sova inatt (vilket är nu).

Dagens kost visade sig bli Finn crisp med turkisk yoghurt och tunt skivade äppelbitar på, mumma! Kan tänka mig att det fungerar fint med en gnutta kanel också, men jag ville inte förstöra den goda smaken på brödet. Hade en diskussion med en vän härom dagen där vi skrattade gott åt alla som lägger upp bilder tre gånger om dagen på sina måltider. För att försöka förstå grejen med det hela ska jag göra ett heeeelhjärtat försök (första, enda och sista) att visa knäckemackan från sin bästa sida.

Gårdagen var riktigt lyckad och innehöll barhäng, nostalgi, tequila-salsa, piñata, vin i ölburk, animé, mycket kärlek och ett allmänt glatt humör! Vi sjöng galna låtar på dialekt, någon spillde rödvin på tapeten och folk sköt livsfarliga raketer inomhus (mindre roligt). Ett födelsedagsfirande som hette duga helt enkelt. Med den lilla felberäkningen att födelsedagsgrabben gick och lade sig så han missade att slå sönder piñatan. Jag hade den på huvudet efter massakreringen och ett tappert försök till självdistans får avsluta den här dagen.


A hint of verbal diarrhoea perhaps?

Det känns lite som att jag outat mig själv idag; erkände för några klasskompisar vid lunchen att jag har en blogg. Jag vet inte riktigt varför, men jag skäms över att jag bloggar. Skitkonstigt egentligen ju. Kan vara att jag inte känner att jag skriver om någonting vettigt och värt att läsa ändå, och det faktum att jag inte riktigt formulerar mig så ordentligt som jag skulle vilja. Eller jag vet inte, orkar inte analysera mig själv just nu. Har fortfarande ont i huvudet, är inne på dag fyra nu. Kanske slog i huvudet när jag svimmade i duschen i torsdags, men det är ju en vecka sedan, borde väl inte vara det? Håller det i sig längre får jag ta och ringa sjukvårdsupplysningen. Avvaktar tills efter helgen, håller tummarna för att det går över av sig självt.
Har blivit väldigt duktig på att uppdatera bloggen, om jag får säga det själv. Och det får jag. Tänker mig att jag ska sätta mig ned och försöka få till en ny design och lite nya funktioner i helgen, hoppas jag har tid, lust och ork. Men jag tycker ni borde bli bättre på att kommentera faktiskt, tro inte att jag inte ser att ni kikar..! ;)

11-02-17


Härlig höstpromenad i Hyde Park med Matilda, oktober 2009.


Tässting tässting.

Jaha, nu har jag gjort något fel i kodmallen igen. Satans perkele. Såg att det blivit något fel med statistik-räknaren (eller vad det nu kan heta) och rättade till den. Försökte även fixa för någon dag sedan så jag skulle ha högerklicksskydd, så det kanske är det som spökar. Nu verkar det nämligen inte fungera med klickfunktionen på miniatyrbilderna jag lade upp härom dagen. De hamnar på en helvit sida istället för att bli som det ska. Får kika igenom det (och kanske också designen i övrigt..) imorgon, om nätet fungerar det vill säga. Så sjukt irriterande att vara utan, helt sanslöst hur handikappad man (läs: jag) blir! Ska i alla fall testa nu om den här funktionen med tidsinställda inlägg verkligen fungerar.. Känns ju som att det kunde vara praktiskt om man har ett så überfuckat Internet som jag. Så om det går som det ska publiceras det här 16:e februari kl. 08:37 (och ni har ingen aaaning om när det egentligen skrevs...!). Joråsatteh...

Slänger in två bilder på lille Dexter också, saknar honom så himla mycket. Även om han var jättebusig och ibland världens hemskaste så är han ändå den sötaste och goaste som finns! Gillar bilden där han däckat efter att ha bitit ett stort hål i soffkappan, hihi. Puss


 

DEXTER
(aka Dexter dog/Rexie/Rexie dog/Rexie furrel/the Pest/Devil dog/the Hound from hell)


Inget vettigt egentligen.

Skippade röstlektionen idag, eftersom jag nog håller på att få migrän, och där är det bara en massa hojt, härj och nack- och axelrörelser, som definitivt inte skulle göra saken bättre. Mitt Internet krånglar som satan igen, vet inte vad som är felet. Ska gå till receptionen idag och se till att de fixar det. Tror det skulle komma någon datasnubbe imorgon. Nu är det dags för fika i Storstugan och om en halvtimme ska vi få vår uppgift för den här workshopen. Han är någon slags inredningsarkitekt, så vi får väl se vad det blir av det här.. Om jag har fungerande nät ska jag försöka uppdatera imorgon också. Inte för att någon läser, men det är skönt att skriva av sig utan att gå för djupt. Pånåsätt.



Two girls playing on the common


Mer av livets goda.

Här kommer lite fler minnen (lovar att det kommer mer!). Saknar, saknar, saknar. Kan knappt bärga mig till juli, herregud vad jag kommer njuta! ♥ Bilderna är tagna i Cornwall och utanför Båstad. Anledningen till att det inte är så många bilder med ansikten som syns tydligt är för att jag inte vill lämna ut dem, och inte är säker på om de skulle vara okej med det. Men jag tänker att syns det inte vem det är borde det ju vara okej. Eller? Idag har jag inte gjort någonting. Ätit lite havregrynsgröt och kaffe till frukost och mest kollat teve och försökt få det här förbannade Internet att fungera som det ska. Det vill bara vara igång i typ två minuter åt gången, så jag blir något frustrerad! Speciellt som jag försökt mejla folk, och när jag skrivit klart mitt långa mejl och trycker "send" så har nätet dött och jag måste börja om från början. Jamentackdå! Borde försöka hitta något ätbart, klockan är trots allt sex redan. Hittar jag inget får jag väl ta gröt igen. Eller nudlar. Fy för att bo här ute i skogen. I alla fall när det gäller det faktum att man aldrig kan ta sig till stan för att handla, och hamnar strandsatt utan mat under helgerna. Ja ja, jag har det bättre än många andra. Tänka positivt var det ja. OK, let the hunt for food begin!






Memories.

Vilket sanslöst vackert väder det är idag! Allt roligt och trevligt folk har flytt fältet och åkt hem över helgen, så jag sitter här och poppar Sara Bareilles och funderar på att gå upp till ateljén en stund för att städa undan efter veckans hysteriska nattarbete och kanske få till något fränt med urklipp ur mina nyinförskaffade "Husmodern"-tidningar från 1937! Det finns en second hand-affär här i stan, där man kan fynda rejält för en billig penning. Till exempel gamla tidningar, biblar och ransoneringskort från första världskriget. De har hur mycket annat som helst, men ransoneringskorten är sjukt läskiga men fascinerande, och säljs för mellan 30-70 kronor! Nåja, nog om detta. Tänkte egentligen bara säga att jag saknar London så extremt mycket just nu och lägga upp lite fina minnen.. Finns hur mycket som helst att dela, men jag har de flesta bilderna på min extradisk, så ni får hålla till godo med vad som bjuds..! Hoppas kunna visa upp lite mer av mitt London när jag orkar rota fram extradisken med alla bilder på.


 KLICKA FÖR ATT SE DEM STÖRRE


   


1. Den skumma spegeln på mitt rum (efter renoveringen). (Har lagt ett filter på i Photoshop, tyckte bilden blev shysstare så..)
2. Starbucks och Stieg Larsson i mitt hjärta!
3. Gunga
4. Karo's födelsedag. Karo (tysk), Lur (spansk), Aline (holländsk), Jessica (tysk) och jag. 




     


5. Brännboll i Clapham Common. Kajsa et moi.
6. O'Neill's. Finne på näsan, men Matilda är söt.
7. Bath time
8. Billy Elliot - biljetter i julkapp av familjen, gick med Jenny och Matilda ♥
9. Midsommar -10 i Hyde Park med alla mina fina vänner och helt sanslöst knytkalas med allt det bästa från Sverige! Lur och jag i våra ytterst fina kransar!




  


10. JAG VILL HA VÅR, NU!
11. Karo. Picknick i parken var och varannan kväll.
12. Madame Tussaud's när jag fick besök av släkten




   


13. Denna bil bodde på min gata, så jag såg den varje dag i ett och ett halvt år, men det är fortfarande ruuuligt..
14. Galen kväll på The Walkabout i Temple, hittade en schysst frigolitskalle..!
15. Fjärrkontrollen till min cd-spelare. Vi gillar't!
16. Den galna (!!!) festen i Tooting






17. Panorama över London, sett från en av
utkiksplatserna vid Hampstead Heath en vääääldigt myggig,
och senare läskig, kväll!






18. Panorama taget på Westfield,
Europas största shoppingcenter.



Och så lite nudlar på det.

Har inte så mycket att säga faktiskt, mer än att jag lyckades slutföra projektet till vårt vernissage igår (som för övrigt var »G R Y M T !«). Festen hamnade hemma hos mig och vi klämde in säkert trettio personer i min lilla "hytt". Men det fanns hjärterum så det blev så mysigt så! Ska försöka lägga upp bilder från gårdagen imorgon när jag laddat in dem i datorn.. Hittade en bild som Jelena lagt ut på vår blogg i alla fall.


Det här är en liten tjuvtitt på hur min självporträttering blev i slutändan..
:)



GODNATT


Ofokuserad på mastodontuppgiften..

Har fått i uppgift att porträttera oss själva genom teckning, måleri eller skulptur. Inte alldeles för svårt tänkte jag, men tji fick jag. ALLT ska in, utan att använda symboler (typ hund för vänskap, eller vad som helst). Hela ens barndom och bakgrund, hur man ser på sig själv och hur man är som person, familj, vänner, viktiga händelser och vad man ser sig i framtiden. Åh gud. Nu blev det liiite svårare, huh? Kom i alla fall igång med uppgiften när vi fick den för tre veckor sedan, men sedan hade vi ateljésamtal över Skype i torsdags och vår gästlärare (som håller i den här workshopen) bad mig invertera min idé och göra helt tvärtom. Jamentacksåjävlamycket,hej. Så nu sitter jag här och borde sätta igång eftersom det är utställning på torsdag (vilket innebär att jag måste vara klar senast natten mellan onsdag och torsdag). Självklart har hjärnan valt att stänga av sig och så fort jag försöker tänka blir det hundra saker på samma gång och det går inte att urskilja något vettigt ur det hela. Ska gå upp till ateljén nu och försöka i alla fall. Det duger har jag hört..?






Här bor jag!
Den övre bilden är tagen i september någon gång,
och den nedre tog jag förra veckan när vi tog en promenad över isen ut till ön.
Det är för övrigt den finaste ö jag sett, där ska jag tälta och bo i sommar!