tamtadamtamtaaa!

Här kom den då, äntligen. Inte så spejsad egentligen. Kanske rent utav tråkig. Och ja, kanske lite (!) otippat med en ljus, rosa, rätt tjejig och lite för opersonlig sida för mig, haha, men nu får det vara så. Men den nya designen är här, om än inte hundra procent bra än. Säg gärna till om ni hittar saker som gör att sidan ser helkoko ut, kan hända att jag missat något i koden här och var, är ju som sagt nybörjare på området! Tycker ändå att det gått relativt smärtfritt, även om jag svurit åt dessa jävla pixlar hit och dit i något som känns som en oändlighet. Haha, jag blev så ivrig att jag glömde av att print screena den gamla. Har den nog någonstans nedsparad, men det får vänta till imorgon. Dags att knoppa mina vänner.

(tryck F5 om du inte ser den nya/aka ljuset i tunneln designen)


Update: Såg nu att det inte går att klicka på kategorierna utan att det blir jätteknas, så låt bli att göra det, haha. Försöker fixa imorgon! (Och jag såg nu att jag inte verkar ha blivit en gnutta bättre på att inte ursäkta mig och det jag gör, hahaha. Ska försöka mer!)

t v i

Tvi för att vara sjuk alltså. Verkar som att jag dragit på mig urinvägsinfektion och magsjuka, samtidigt. Heja heja. Tidsfördriv dessa dygn har varit sova och stirra i taket. På bättringsvägen nu, speciellt efter den här fina videon!



"Värdens besta familj. Var ni en är ska jag altid tyka om er ock även om ni är arja på mig ska jag altid älska er.."
Från min lillasyster som är sju och ett halvt. Ibland är livet fint.

"Hej clown, vad gör du bakom hörnet?"

Om jag inte minns helt kokobello så var det (clown-citatet i rubriken alltså) en barnlåt jag och min syster lyssnade på när vi var små. Kan ha varit en LP-skiva med Klapp & Klang, minns inte riktigt. Ny design är på gee, även om den kommer blir lite steril och tråkig till en början. Har suttit hur länge som helst med det, men jag tror det börjar närma sig ett läge där det i alla fall känns helt okej, haha. Tajm too hitt thä pillåou.


Update 110325: Insåg att det ju är vind de sjunger, inte clown. F a i l .

"Hej vind, vad gör du bakom hörnet? Hej vind vad gör du bakom hörnet?
Hej vind, jag vill leka med dig, kan du inte stanna hos mig?
Jag har en vän, du känner den, han blåser omkring kallas vinden.
Nyss var han där, nu är han här, har leker med bladen i linden.
Hej vind vad gör du bakom hörnet? Hej vind, vad gör du bakom hörnet?
Hej vind, jag vill leka med dig, kan du inte stanna hos mig?"


mer stenmark

Kommer kanske bli klent med ordentliga inlägg ett tag nu, försöker pilla med designen för att fräscha till den lite, har trots allt haft samma gamla tråkiga sedan jag började det här.. Hoppas det blir bra, men just nu krånglar det massor (har väl klantat bort något i kodningen antar jag). Imorgon är det dags för ny workshop igen, men jag är lite kluven om jag ska vara med eller inte. Jag ska i alla fall gå på introduktionen imorgon bitti så jag vet helt precis vad det är jag bestämmer mig om. I väntan på att den nya designen ska dyka upp får ni gotta er i mer Stenmark. So long!


na na naa

Schitzo-väder deluxe alltså. Efter gårdagens helt galna snöfall har vi molnfri himmel med varm och skön sol att dricka kaffe under. Härligt! Ska ta mig till grannstaden och förhoppingsvis träffa lite fint folk jag saknar.



dööö snö

Gårdagens avslut på workshopen blev väldigt lyckat. Vi bjöd in hela skolan att sitta på golvet i ett mörkt rum med fyra högtalare placerade i en kvadrat runt dem. Sedan spelade vi upp våra "verk", som tillsammans blev ungefär 20 minuter långt. Det var alla möjliga sorters ljud som sammanflätats till olika "historier", men jag kan tyvärr inte göra det rättvisa med ord, man hade behövt vara där för att kunna förstå. På kvällen hade vi spelning, bar och fest för hela skolan. Några band från de olika linjerna spelade och stämningen var på topp. Det blev en sen kväll/tidig morgon med mycket skratt och dans, jag är nöjd! Hittade ett roligt polaroid-program idag, så nu kommer ni bli bombarderade med polaroidbilder ett tag framöver. Bilderna nedan är från igår.
Nu är det dags för mig att göra lite nytta och försöka ta mig till stan för lite mathandling!






Förresten började det snöa inatt och nu har det kommit lite mer än en decimeter tror jag. Fan, jag blir förbannad, det är ju vår nu! Jag har till och med sett flugor utomhus goddammit. DÖ SNÖ.




det är nog bara en svan

Lite humor så här på kvällskvisten! Rolig människa den där, lovar att det kommer upp fler Stenmarkare inom kort!








©Jan Stenmark


La la la life is wonderful


Tänk att jag faktiskt bor här i allt det fina.. Knas.


I huset med markiserna t.v. har vi våra ateljéer, och huset längst
till höger är det jag bor i.


Skolan sett från isen på sjön Väsman.


workshop: jean-louis huhta

Nu så, är vi igång på riktigt med uppgiften vi fått. Nästan klara till och med. Så här har vår lärare Jelena skrivit på bloggen: "Studerande från Konstlinjen och musiklinjen Boomtown på Brunnsvik, ca 20 personer, samlar in konkreta ljud under tre dagar med diverse olika mikrofoner och inspelningsapparatur. Var och vad som spelas in är helt fritt. ... Ljudmaterialet arrangeras sedan och spelas upp i ett fyrkanaligt ljudsystem i mörker."
Så det är alltså vad vi gjort, min grupp och jag. Hamnade med fem Boomtownare och det har gått superbra. Gick på stan i Ludvika idag med parabolmicken, folk trodde vi var knäppare än knäppast tror jag. Men vad gör väl det, bra ljudupptagningar fick vi! Tanken från början var att det skulle bli något lugnt och harmoniskt (det var åtminstone min tanke), vattnets resa från glas till toalett var också på tal, men här är det tvära kast och vi har gjort helt tvärtemot. Psykedeliskt och obehag x100 (obs! min upplevelse av det hela, gäller förmodligen inte alla). Bara finslip kvar imorgon, kommer bli grymt när det spelas upp på torsdag!



Jean-Louis Huhta 

Han uppdaterar förövrigt om workshopen på sin blogg. Där kan ni också hitta några bilder på oss som är med, utrustningen vi använder och lite blandat. Tänkte låna några bilder, men ni kan ju kika där istället.
Bilden på honom hittade jag här, men av någon anledning kan jag inte lägga länken direkt på bilden just nu. Hmm.

don't get your hopes up dear..

Vågar inte hoppas på att våren är här, men åh så härligt det är! Första vårsolshänget i en trappa igår, mys. Den nya workshopen är rolig än så länge, fast vi har inte kommit så långt. Idag är det min grupps tur att använda den spejsade parabolmicken. Får berätta lite mer sen vad vi gjort och hur det gått. Ska försöka få med mig kameran också, så ni slipper mina mobilbilder..


första vårsolshänget


parabolmikrofonen vi använder i veckans workshop


love love love it

Kom att tänka på att jag ju måste dela med mig utav en av de bästa konstnärer jag vet, Lisa Rinnevuo. Åh gud vad jag älskar allt hon gör! Första gången jag såg någonting av henne var när de inredde med en av hennes tavlor i Room Service på Kanal5 för säkert 6-7 år sedan. De visade hennes ateljé och lite hur hon jobbar, och jag blev blixtförälskad i speciellt ett av hennes alster. Kan inte hitta den någonstans på nätet nu, men jag har haft den som bakgrund på min mobil allt som oftast sedan kvällen efter programmet sändes, så lyckligtvis har jag den här!


Det ser ni ju, att man bara måste älska det hon gör! Eller ja, klart man inte måste det, men jag kan i alla fall inte låta bli! Tycker det verkar som att hon är relativt anonym på Internet, jag har i alla fall svårt att få fram mer information om henne än det jag redan vet, om olika tekniker på tavlorna och så. Jag vet att hon jobbar med litografier och när det gäller hennes större verk är det spraymålning som gäller. Jag tycker hennes uttryck är grymt och jag älskar sättet hon blandar in texten på. Fick jag välja min stil själv på det jag gör, skulle jag vilja ha en stil som liknar hennes. Men man har väl den stil man har. Kan tänka att det kanske smyger in lite inspiration undermedvetet.. Kom på det nu när jag tittade igenom många av hennes bilder för första gången på ett tag, att jag kanske kan se en liten (om än vek perhaps) koppling mellan vissa saker jag gjort och hennes verk..
Hoppas ni hittar en ny älskling i en av mina superfavvosar! Eller varför inte Googla henne (eller kika in på hennes blogg) för att hitta era egna favorittavlor..!



lovelife



kaya



sommar



Lisa Rinnevuo - kollage


Alla bilder i detta inlägg ©Lisa Rinnevuo


 


ny vecka yo

I fredags var vi lediga och solen sken över vår lilla håla. Tog en fin lite halv-vårig promenad med två vänner, handlade i stan och skrattade åt sill. Bra början på helgen tycker jag. Har varit en bra helg i övrigt också, kanske lite för dåligt utlopp för kreativiteten om man ska klaga på något. Dessutom vilar en förbannelse över en film vi försökt se i tre dagar utan framgång. Hela tiden är det någonting som sätter käppar i hjulet. Konstigt sådant där.

tjurig häst, trots vackert väder och snälla, kärleksfulla tjejer



Idag är det dags för start av en ny workshop, denna gång med
Jean-Louis Huhta. Vi ska skapa med hjälp av ljud, hur allt är tänkt att gå till får jag veta när vi träffar honom 10:30 idag. Vet ingenting om honom faktiskt, men jag hittade hans myspace, såhär låter den låt som har flest lyssningar:   



Vi får se hur det går och vad det blir av det här!

Remember to remember


Ibland glömmer man bort att komma ihåg hur underbart livet är. Hur lyckligt lottad man är som faktiskt finns till i, och är en del utav, allt det fina. Man (läs: jag) borde uppskatta det fina i livet mer och oftare. Ville bara påminna om det. Natti natt.



vackert


Häärtajm

Tajm får mäjkåvär. Ska bli färgad och klippt. Wish me luck.
Slänger in två vinterbilder tagna (med kass mobilkamera) utanför matsalen. Schysst utsikt kan tyckas. Jäpp.




What's wrong with the world today?

Fy fan för sådant här: Nadia Plesner vs. Louis Vuitton. Jag saknar ord att uttrycka min åsikt över världens idioti. Blir bara förbannad och besviken när jag vill tro gott om människor men inser att det är så här det ser ut. Fy fan.

Jag är så arg att jag inte kan få ur mig någonting nu, men det är det här dispyten handlar om (och läs artikeln!):


Hallhyllan

Nu var det klent med inlägg här tycker jag. Och bättre blir det nog inte förrän till helgen när jag får tid att sätta mig ned i lugn och ro och bena ut vad som hänt på sistone. Mycket att tänka på. Så länge kan ni få inspektera några bilder av hyllan som blev under senaste projektet. Materialet var begränsat som katten, så det blev vad det blev. Beskriver mer nästa inlägg.. Översta bilderna är under arbetets gång och de nedre när hyllan är på plats på spegeln i min hall. (Lite tråkiga bilder kanske, men min lillkamera vill inte riktigt göra som jag säger för tillfället)

Update 2011-03-12:
Kom på att jag skrev att jag skulle berätta mer om hyllbygget. Det är inte så mycket att skriva egentligen. Vi fick en flummigt luddig men otroligt strikt uppgift när vi hade gästläraren Andreas Nobel. Vi skulle bygga en hylla, ett rum, ett skåp eller ja, en pryl av väldigt begränsat material och prylen skulle vara platsspecifik, dvs gjord speciellt för platsen den skulle komma att bo på när den var färdig. Materialet vi fick använda oss utav var 4m träribba, ett akvarellpapper, akvarellfärg och trälim. Verktyg fick vi använda vilka som helst. Så de röda träribborna på min hylla är alltså målade med akvarellfärg (vilket fungerade förvånansvärt bra) och ingen spik har användts, utan endast trälim. Det var ett gissel att få det att fästa på vissa ställen (speciellt när det var trä mot trä, nästintill omöjligt emellanåt), men det gick ju till slut. Vi fick inte använda oss av mer material än det vi blivit tilldelade för att tillverka upphängningsanordningar eller dylikt utan det skulle i sådant fall också lösas med de medel vi fått. Min hylla har en snedslå som sitter fastkilad bakom spegeln så den kan hänga stabilt utan att välta och trilla ned (finns tyvärr ingen bild på det än). Är nöjd med den enkla lösningen faktiskt, den fungerar ypperligt. Inga förstklassiga bilder direkt, men jag hoppas ni förstår ungefär hur den ser ut i alla fall..!