Hej, jag lever. *vink vink*

Oj ni. Nu var det alldeles for lange sedan jag uppdaterade. Antar att jag borde skriva ett fint och langt inlagg, sa ni far nagot att lasa igen. Borjar jobba igen klockan tre, da ska vi aka till nagot slags museium (stavas det verkligen sa dar..?) med barnen, dar de har nagon typ av lekavdelning for barnen, som de tycker ar jatteroligt. Det regnar och ar trakigt idag, sa det ar ingen ide att vara ute. Det regnade igar ocksa, men da var jag i parken med Georgie (minsta tjejen) i en timme, fast det sporegnade. Da var vi blota och kalla nar vi kom hem kan jag saga. Eller ja, mest jag, eftersom jag inte riktigt hade galonoverall med gummiband att satta under stovlarna (som jag inte heller har nagra..). Sa ja, lite blot som sagt. Pa eftermiddagen bakade vi muffins med sk butter icing pa, typ smor med florsocker, fast annorlunda.. Fairy cakes heter det har, och vi dekorerade dem till prinsessor och slott och allt mojligt med rosa strossel och sana dar sockerkulor i silver som man brukar ha pa tartor. "Oh look mummy, this is soooo pretty. I'll save this for the rest of my life." Okej, Annabelle, kanske blir lite svart va. Men det var roligt i alla fall, tror barnen gillade det ocksa. Idag har jag lagat mat (kors i taket!), dammsugit och baddat rent i sangarna. Minstingen borjar "skolan" idag, sa jag fick gora lite annat istallet.. Men eftersom staderskan kommer pa tisdagar, sa var det ju onodigt att borja stryka och sa, sa det fick bli matlagning istallet. Om ni vill far ni garna mejla recept pa lattlagad och svensk mat, som ni tror att till och med en fortappad Sannah skulle kunna klara av... Har dumt nog lovat Alex och Nick hemlagade kottbullar nagon kvall framover har.. Far val se hur det gar. Ninni, skicka recept, ja-a..! :) Antar att det ar typ "ta en redig klump kottfars och slang ned i en bunke. Plutta over nagra agg, en skvatt mjolk och sen nagot mer. Krydda med det du har och se glad ut. Rulla till bollar och stek i lamplig temperatur."  How am I doing so far? Haha. Forsokte som sagt forklara for Nick (pa engelska..) har om dagen vad polsa var och hur det sag ut.. Det blev typ "a kind of greyish porridge of minced meat. But it's not meat, it's more like kidneys, liver, heart and so on.. Grey intestents porridge. It's yummy.." Ja, ni hor ju. Ah, vad vi alskar svensk mat.

Har lyckats installera programmet till kameran i alla fall, sa jag kan ladda in bilderna i datorn. Om jag ska skicka till er darhemma pa mejl eller sa, sa blir dom nog ganska stora, men jag ska se om jag kan installera Photoshop Elements ocksa.. Enda problemet ar att det inte gar att ta bort sen, for det gar inte att komma in i kontrollpanelen, haha. Nagra tips?
I fredags var jag pa Battersea Park Zoo med tjejerna, och sag apor, papegojor, kaniner, grisar, surikater, hastar och sant. Georgie tyckte det var jatteroligt med alla djuren, och ville stanna och se allihopa ordentligt. Annabelle daremot tyckte att det var mycket roligare att springa i forvag och forsvinna hela tiden.. Hmm. Vi hade picknick med smorgasar, frukt och chips, och nar zoo't stangde satte vi oss bredvid The River Thames och at mjukglass. Trevligt trevligt.
Pa lordagen tog jag tunnelbanan till Oxford Street for att knuffas med alla turister. Jag at min forsta fish 'n chips (ingen hojdare maste jag saga), drack min forsta Starbucks-kaffe (den var daremot najs) och upptackte att shopping ar ratt kul. Nar det finns saker att shoppa det vill saga, inte som hemma direkt. Det var en trevlig dag, och jag premiarakte en rod dubbeldackarbuss hem. (Jag kan klara mig sjalv i London, utan att fraga hur man gor, eller anvanda karta, yay! I'm able!)
Har forresten fatt extrajobb imorgon kvall, ska sitta barnvakt at tva barn som heter Casper och Poppy som bor lite langre ned pa gatan. Super med lite extra pengar, nu nar jag upptackt hur kul det kan vara att shoppa, haha. De lagger barnen innan de gar, sa jag behover bara sitta i vardagsrummet och se pa teve och vara nojd, hehe. Najs.

For alla som undrar sa ar jag i alla fall frisk fran forkylningen och det nu. Var ju sjuk med feber och sa forra helgen, och extremt snorig och hostig. Jag har frisknat till, men nu har jag smittat resten av familjen, sa dom ar jatteforkylda. Det ar sakert "The horrible and extremely deadly swine-flu", hehe. Nejda. Nu till helgen ar det langhelg, har ar det alltid rod dag den forsta mandagen i maj, sa da ska vi aka till Nicks foraldrar i Sussex och halsa pa pa deras gard. Eller ja, gard och gard, pa bilderna liknar det mer ett stort mansion, med stor pool och jattestor grasmatta och massa agor. Ska ta med kameran! Har inte blivit sa mycket fotande an faktiskt.. Men det kommer val. Ska mejla ivag lite bilder hemat, pa huset och sa, sa ni far se. Mutti och pap, ni far val vidarebefodra till morfar, Linn, farmor och andra mojliga intressanter.
Skriver mer sen, nu maste jag kaka innan jag ska ivag till det dar museiumet (det kan inte stavas sa?). Kan bara saga att det ar en helt annan Sannah ni far hem (nastan i alla fall). En som kan tas med hundar (hyfsat i alla fall), gillar silverte (eller ja, varmt vatten, haha) och att shoppa. Som ater farsk spenat minst tva ganger i veckan och baddar sin sang (utan att jag egentligen behover) och dammsuger varje dag. And I'm sure there's more to come!
Skriver val snart igen, sa jag inte behover skriva sa mycket..
Saknar allihopa, puss och kram!


Sunset over Clapham CommonLondon bus






















Kommentarer
Postat av: Ninni

MUSEUM heter det Sannah....inget annat....

Ok här kommer köttbullereceptet......ca 50-70 stycken om man gör dom lite lagom små....

500g nötfärs

1 buljontärning eller motsvarande löst i 3 dl vatten

1 dl ströbröd

1 ägg

1 tsk salt och lagom med svartpeppar....

1 fint hackad stekt gul lök



Lös upp buljongtärningen i hett vatten och låt det svalna, blanda ner ströbrödet och låt stå någon minut eller två, blanda ner resten av ingredienserna och rör om så att det blir ordentligt blandat men inte mer eftersom köttfärsen blir seg om man rör för mycket (?)Rulla lagom stora köttbullar (jag har aldrig lyckats få till runda köttbullar så få inte ångest för det) Stek i smör eller margarin.....det kan vara svårt att veta när dom är riktigt klara men när dom är fasta i konsistenesn och håller ihop bra kan man prova någon..... Jag brukar sätta ugnen på sisådär 100-175 grader och ösa ner de färdiga köttisarna där så är man på säkra sidan och så håller dom sig varma.... Tro jag fick med allt.....lycka till....



Puss och kram!!

2009-04-28 @ 16:31:13
Postat av: sannah.

AH, MUSEUM. Ska pranta in det hart i skallen. Museum, museum, museum. Fattar inte hur det lyckats trilla bort fran borjan, haha. Tack och bock for kottbullereceptet, ska forsoka mig pa det imorgon tror jag! :) Puss och kram!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0